Saturday, 13 July 2013

Riddles part TWO- the answers

Below are the answers to Part One's riddles!! In the previous post (part one) several people commented what they thought the answers were to some of the riddles. If you commented, I have mentioned your name saying if you got it right. :-) (If your name is mentioned, I've linked to your blog in the first mention of your name but not in later/recurring mentions.)

1.)There are two plastic jugs filled with water. How could you put all of this water into a barrel, without using the jugs or any dividers, and still tell which water came from which jug?

ANSWER: Freeze one of the jugs, then cut the plastic away leaving only the ice. Now put them into the barrel and you can tell which water came from which jug!

(Aarathyn Arvell got this riddle right)

2.) What would you be sure to find in the middle of Toronto?

ANSWER: An O - torOnto

(Matthew S and Jag Swiftstorm got this riddle right)

3.) What word has 5 letters but is pronounced like only one letter?

ANSWER: Queue, pronounced as the letter 'q'

(Jag Swiftstorm got this riddle right)

4.) If it takes 6 men 6 days to dig 6 holes, how long will it take 3 men to dig half a hole?

ANSWER: There is no such thing as half a hole... A hole is a hole regardless of it's size.

(Matthew S and Jag Swiftstorm got this riddle right)

5.) While driving home one day, I came upon the following problem. An entire town had been painted black; the roads, pavements, buildings, hedges, and everything that did not move had been painted black. In addition, my vehicle's headlights were not working, there was no moon, and power was off in the area, so there were no street or house lights around. At that moment, I entered a curve where a solid black dog (deaf, and thus unaware of the approaching car) was sitting in the road. He had his back to me, so there was not even a glint in his eye, yet I was able to swerve round him quite easily and without danger. How was this achieved?
ANSWER It was broad daylight

(Jag Swiftstorm got this riddle right)

6.) Good at math? Try this one....











So what does



ANSWER:   11=6 and 12=6, which is the number of letters in their names.

(No one attempted this riddle except for Aarathyn Arvell who made a very noble effort but did not get it quite right.)

7.) A man is asked what his daughters look like. He answers, "They are all blondes, but two, all brunettes, but two, and all redheads, but two." How many daughters did he have?

ANSWER: Three- one brunette, one redhead and one blonde.

(No one attempted this riddle except for Jag Swiftstorm who made a very noble effort but did not get it quite right.) 

8.) What are the minimum number of modifications needed to make the equation: 1 + 1 + 1 = 142 true?

ANSWER: One- add a slanted line to any one of the + signs to make a 4. This will make the equation true in just one modification.

(Jag Swiftstorm got this riddle right)

9.) We are five little things of a similar sort. You will find us all on a tennis court.

ANSWER: Vowels... a, e, i, o and u. You will find all of them in the phrase 'a tennis court'

(Jag Swiftstorm got this riddle right)

So..... guess who got most of the riddles right? Yup- it was Jag Swiftstorm. Congratulations! 

(There was, in the end, a showstopping, masterful, magnificently grand total of three entrants)

No comments:

Post a Comment

Join the conversation!